Babeczki nie wymagają wielkiego nakładu pracy a wyglądają i smakują wspaniale. Nikt nie może się im oprzeć. Warto upiec takie na Wielkanoc by mile zaskoczyć gości. A tymczasem...
Kochani życzę Wam aby te święta
były radosnym czasem spędzonym w rodzinnym gronie,
aby wniosły do naszych serc spokój, ciepło i nadzieję.
Wesołych Świąt!
Joanna
Ciasto:
2 szkl mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki domowego cukru waniliowego
1 jajko
1 szkl mleka
1/2 szkl oleju
szczypta soli
1/2 tabliczki czekolady mlecznej
Krem:
100 g masła
100 g mascarpone
1/3- 1/2 szkl cukru pudru
łyżeczka ekstraktu waniliowego
kilka kropel zielonego barwnika
czekoladowe jajeczka
kolorowa posypka
Krem: Składniki w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z mascarpone na puch, pod koniec miksowania dodać ekstrakt waniliowy, cukier puder oraz barwnik. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdką i wycisnąć na babeczkach "gniazdka". Na środku ułożyć po kilka jajeczek, posypać posypką. Schłodzić.