6 jajek
2 łyżki majonezu
sól
świeżo zmielony pieprz
100 g bekonu parzonego w plasterkach
2 łyżki rzeżuchy
Bekon pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na patelni. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka. Żółtka i majonez utrzeć na gładką masę, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Dodać połowę bekonu, wymieszać. Farszem napełniać łódeczki z białek, układać na talerzu a następnie posypać pozostałym bekonem i świeżo ściętą rzeżuchą.
Ale super:)
OdpowiedzUsuńSuper przepis. Koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam bo są pyszne :)
Usuń