Fantastyczna przekąska na sylwestrową imprezę w gronie znajomych.
Pikantna salsa, ciągnący ser i chrupiące nachosy to coś co pokochałam od pierwszego kęsa :) Doskonale komponuje się z zimnym winem lub piwem.
Zrobienie jej zajmie tylko kilka minut! I koniecznie zróbcie sobie większy zapas nachosów bo na pewno nie skończy się na jednej porcji ;)
Korzystając z okazji, że to już ostatni wpis w tym roku chciałabym złożyć Wam życzenia wszelkiej pomyślności, zdrowia, sukcesów zawodowych i nie tylko, dużo miłości i radości
w Nowym 2018 Roku :)
Do Siego Roku!
opakowanie nachos
słoiczek pikantnej salsy z kawałkami warzyw
ok 200 g startego żółtego sera
Na dnie naczynia żaroodpornego rozsypać warstwę nachos, polać kilkoma łyżkami salsy i posypać startym serem. W ten sposób zrobić 2-3 warstwy. Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na kilka minut, aż ser się rozpuści.
Nachosy równie dobrze możesz przygotować w mikrofali. Przekąskę podgrzewamy ok 3 minut na średniej mocy kuchenki.