14 rurek cannelloni
kulka mozzarelli
Farsz:
500g mięsa mielonego wołowego
cebula
3 ząbki czosnku
sól morska prowansalska, pieprz
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka przyprawy do pomidorów
7 dag sera grana padano
2 łyżki oleju
Sos:
700ml zmiksowanych, przetartych pomidorów (kupiłam gotowe)
przyprawa "suszone pomidory z czosnkiem i bazylią"
suszona bazylia
7 dag sera grana padano
kulka mozzarelli
Farsz:
500g mięsa mielonego wołowego
cebula
3 ząbki czosnku
sól morska prowansalska, pieprz
łyżka koncentratu pomidorowego
łyżka przyprawy do pomidorów
7 dag sera grana padano
2 łyżki oleju
Sos:
700ml zmiksowanych, przetartych pomidorów (kupiłam gotowe)
przyprawa "suszone pomidory z czosnkiem i bazylią"
suszona bazylia
7 dag sera grana padano
W rondlu rozgrzać olej, zeszklić na nim posiekana cebulkę. Dodać posiekany drobno czosnek i mięso. Smażyć ok 10 minut. Na koniec dodać koncentrat i przyprawy wedle uznania. Gdy mięso ostygnie wymieszać ze startym serem.Na dno naczynia żaroodpornego wylać trochę pomidorów, posypać bazylią. Rurki napełnić mięsem, układać ciasno w naczyniu. Ułożyć plasterki mozzarelli, posypać suszonymi pomidorami, zalać resztą pomidorów. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. na 35-40 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem. Podawać gorące, udekorowane świeżą bazylią.