Pysznie, zdrowo i kolorowo, czyli moje wiosenne śniadanie. Sałatkę posypałam ekspandowaną gryką, jagłą i burakami od Cenos. Wyszła doskonała. Takie zboża świetnie smakują nie tylko z sałatką ale jako samodzielna przekąska ;)
Wam też polecam :)
op. mixu sałat z roszponką
2 jajka
kilka suszonych pomidorów z zalewy
1/3 op. fety
kilka plasterków czerwonej cebuli
1-2 łyżki oleju rzepakowego
4 łyżki zbóż ekspandowanych gryka+jagła+burak Cenos
2 jajka
kilka suszonych pomidorów z zalewy
1/3 op. fety
kilka plasterków czerwonej cebuli
1-2 łyżki oleju rzepakowego
4 łyżki zbóż ekspandowanych gryka+jagła+burak Cenos
Na talerzach układamy porcje sałaty, pokrojone jajka, pomidory i fetę, krążki cebuli. Całość polewamy olejem i posypujemy ekspandowanymi zbożami. Można posypać szczyptą ziół do sałatek.