Strony

czwartek, 29 marca 2018

Jajka faszerowane z chrupiącym bekonem

Jajka są nieodzownym elementem wielkanocnego menu. Jemy je pod każdą postacią. Dzisiaj mam dla Was bardzo łatwy przepis na pyszne jajka z dodatkiem chrupiącego bekonu i pachnące rzeżuchą. Nam bardzo przypadły do gustu i mam nadzieję, że Wam również posmakują.



6 jajek
2 łyżki majonezu
sól
świeżo zmielony pieprz
100 g bekonu parzonego w plasterkach
2 łyżki rzeżuchy



Bekon pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na patelni. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka. Żółtka i majonez utrzeć na gładką masę, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Dodać  połowę bekonu, wymieszać. Farszem napełniać łódeczki z białek, układać na talerzu a następnie posypać pozostałym bekonem i świeżo ściętą rzeżuchą.



3 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)