4 płaty śledziowe w oleju
buraczki konserwowe (30 dag)
6 ogórków konserwowych
5 jajek na twardo
kilka gałązek świeżego koperku
5 łyżek majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Śledzie dokładnie opłukać pod bieżącą wodą lub namoczyć, osuszyć a następnie pokroić w 1-cm paseczki. Jajka, ogórki i buraczki drobno pokroić. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i musztardę, doprawić do smaku, wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę (a najlepiej na noc) aby składniki się przegryzły. Podawać udekorowane ogórkiem i koperkiem.
Robię podobnie, smakuje rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie podane :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńpyszna :) pięknie podana!!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńSuper sałatka, pysznie się prezentuje, ja robię z cykorią, ziemniakami i sosem jogurtowym (,kuchnia lidla,), mniam :)
OdpowiedzUsuńWygląda fajnie, czegos takiego szukałem przed świętami :D
OdpowiedzUsuń