poniedziałek, 8 sierpnia 2022

Ekspresowe jagodzianki z ciasta francuskiego

 Niezwykle proste, mega szybkie i takie pyszne, że znikają w mgnieniu oka. 



1 op ciasta francuskiego
8 łyżek jagód
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
jajko do posmarowania
cukier perlisty do posypania




Ciasto pokroić na 8 kwadratów. Jagody, cukier i mąkę ziemniaczaną wymieszać. Nakładać po łyżce na ciasto francuskie. Każdy kawałek złożyć w trójkąt, brzegi zlepić widelcem. Pierożki posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Piec ok 20 minut w 190st.


4 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)