Pyszna, zdrowa i sycąca. Będzie doskonałą propozycją na lekki obiad lub kolację. Świetnie smakuje z kieliszkiem dobrego wina. Moja siostra była zachwycona jej smakiem.
1 woreczek kaszy jęczmiennej Cenos
pęczek szparagów
filet z kurczaka
1/2 sałaty lodowej
sól, świeżo zmielony pieprz
7 pomidorków koktajlowych
3 łyżki ziaren prażonych (słonecznik, pini, pestki dyni)
Dressing:
1/2 szkl oliwy z oliwek
2 łyżki musztardy francuskiej
łyżka miodu
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
Dressing: wszystkie składniki przełożyć do słoiczka, zakręcić i mocno wstrząsnąć aby się połączyły.
Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić.
Szparagi ugotować w wysokim garnku dodając do wody łyżeczkę soli i cukru. Gotować ok 7 minut. Odcedzić i ostudzić.
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na rumiano na 2 łyżkach oleju. Ostudzić.
Sałatę pokroić lub porwać. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w misce, polewając dressingiem. Po przełożeniu na talerz posypać ziarnami.
Widzę, dziś u nas podobne klimaty. Dobra sałatka z kaszą i szparagami to jest to :)
OdpowiedzUsuńZdrowo i smacznie jednocześnie. Jednym słowem pysznie :)
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda
OdpowiedzUsuńAsieńko!
OdpowiedzUsuńPysznie i syto u Ciebie:)
Pozdrawiam;)
Smacznie się prezentuje :-)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pyszną sałatkę :)
OdpowiedzUsuńŚwietna sałatka:)
OdpowiedzUsuń