Dziś mam dla Was pyszną i prawdziwie letnią przystawkę: pomidory faszerowane sałatką z kalafiora, groszku i dużej ilości koperku i czosnku.
Pomidorki doskonale nadają się na imprezę przy grillu jak również kolację z chrupiącym pieczywem.
1 kalafior
puszka groszku konserwowego
1/2 pęczka koperku
2-3 ząbki czosnku
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
duże pomidory
Kalafiora podzielić na różyczki, oczyścić i ugotować na półtwardo. Odcedzić i ostudzić a następnie drobno pokroić. Groszek odcedzić z zalewy, koperek posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Dodać do kalafiora. Sałatkę doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Pomidory umyć, ściąć czubki i wydrążyć. Napełnić sałatką, udekorować.
Asiu takiego czegoś jeszcze nie robiłam super
OdpowiedzUsuńDziękuję Teresko i polecam. Są pyszne :)
UsuńPysznie się zapowiada i niesamowicie wygląda :) Świetnie Asiu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu :)
UsuńBardzo apetyczna sałatka 😃
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :)
UsuńCiekawy patent ;) Zapraszam do dodania przepisu do akcji Warzywa psiankowate 2017 :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, już dodałam ;))
UsuńWyglądają rewelacyjnie ciekawa jestem jak smakują
OdpowiedzUsuńDziękuję a smakują wspaniale :)
Usuń