Jedne z najlepszych lodów, jakie jadłam. Przepyszny mleczo-orzechowy smak i te kawałeczki chrupiących orzechów sprawiły, że zakochaliśmy się w nich. Polecam je z całego serca wszystkim lodożercom :)
500 ml śmietanki 30%
400 ml mleka skondensowanego słodzonego
5-6 łyżek masła orzechowego z kawałkami orzechów (u mnie z Biedronki)
Śmietankę i mleko mocno schłodzić. Śmietanę ubić na sztywną pianę, cały czas miksując powoli wlewać mleko. Następnie dodawać do masy po łyżce masła orzechowego. Gdy wszystkie składniki się połączą przelać masę do pojemnika i szczelnie zamknąć wieczko. Włożyć do zamrażalnika najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyjąć na 5-10 minut aby lody dobrze się nakładały.
Dobrze ubita śmietanka powoduje, że lody nie zamarzną na "kamień", będą puszyste i delikatne.
ale świetny i prosty przepis! pysznie
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPysznie wyglądają. Jako, ze jestem miłośniczką masła orzechowego, zapisuję sobie przepis -:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu i polecam :)
UsuńKocham masło orzechowe :) Lody stworzone dla mnie!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Myślę, że również pokochasz te lody :)
UsuńJak to musi być pyszne? Aż mi ślinka pociekła!
OdpowiedzUsuńZapisuje.
Są mega pyszne ;) Polecam :)
UsuńIdealne ^_^
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńrewelacyjnie wyglądają
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńAle smakowicie wyglądaja! Muszą być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńMonia zapewniam, że są pyszne :)
UsuńJa lody zawsze i wszędzie:) Zapowiada się super smak!
OdpowiedzUsuńPolecam, myślę, że będą ci smakowały :)
UsuńKochana!
OdpowiedzUsuńIdealne na upały, pyszne:)
Przepraszam, ale na moim blogu, jakiś chochlik złośliwy "skasował" komentarze!
Milutko pozdrawiam;)
Pozdrawiam :)
Usuń