Lubicie blok waniliowy? W takim razie to deser dla Was. Pyszne, szybkie i efektowne babeczki będą wspaniałym deserem dla małych i dużych łakomczuchów. Jeśli nie macie foremek silikonowych w kształcie róży możecie z powodzeniem zrobić ten deser w zwykłej keksówce.
20 dag mleka w proszku
10 dag cukru
75g masła
1/2 szkl wody
biała czekolada
kilka kropel olejku waniliowego
20 dag żurawiny suszonej
Do miski wsypać mleko w proszku. Czekoladę drobno posiekać. Do miski z mlekiem dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Wymieszać.Do
garnuszka przełożyć masło, wodę i cukier. Podgrzewać na małym ogniu
cały czas mieszając, do rozpuszczenia i połączenia składników. Dodać
wraz z aromatem waniliowym do suchych składników i dokładnie wymieszać.
Wylać do silikonowych foremek na babeczki. Schładzać kilka godzin w lodówce.
Bardzo apetyczne ,zaciekawił mnie przepis z dodatkiem mleka w proszku ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńUroczo wyglądają w takiej formie :)
OdpowiedzUsuńPoproszę jedną;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) proszę się częstować :)
OdpowiedzUsuńurocze, mam pytanie o mleko w proszku - czy ma być słodkie czy nie?
OdpowiedzUsuńKatinka ja uzywałam mleka bez cukru.
Usuń