250g makaronu penne
3 filety tilapii
1/2 brokuła
200ml śmietanki 30%
jajko
15 dag żółtego sera
przyprawa do ryb Kamis
sól, biały pieprz Kamis
przyprawa z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią Kamis
Brokuła umyć i podzielić na mniejsze różyczki. Makaron i brokuła ugotować osobno na półtwardo. Odcedzić i ostudzić. Tilapię rozmrozić, pokroic na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryb. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Śmietankę wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Makaron wymieszać z 2 łyżkami sera. Przełożyć do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i powtykać miedzy makaron. Kawałki ryby ułożyć na wierzchu. całość zalać śmietanką, posypać serem i przyprawą z suszonymi pomidorami i czosnkiem. Zapiekankę przykryć i zapiekać 30 min w 180 stopniach.
Fantastyczne. Gratuluje:)
OdpowiedzUsuńmega fajne połączenie <3
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńmm smakowicie wygląda. ;)
OdpowiedzUsuńmoja zapiekanka już sie piecze :D
dziękuję za przepis :*
Cieszę się, że przepis przypadł Ci do gustu :)
UsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńNie mam śmietanki...czy mogę zalać rosolkiem....
OdpowiedzUsuńŚmitana nawet 18% byłaby lepsza, zagęści fajnie sosik. Rosół to już nie to samo.
Usuń