czwartek, 2 stycznia 2014

Ślimaczki z makiem

Jeśli macie jeszcze trochę zamrożonej masy makowej, która została Wam po Świętach, proponuję te  pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego. Są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu i możecie mieć pewność, że wszystkim posmakują.


gotowy płat ciasta francuskiego
370g gotowej masy makowej
jajko

Masę makową wymieszać z jajkiem. Ciasto francuskie rozwinąć i rozsmarować na nim masę. Zwinąć do środka z obu stron i pokroić na 2 cm kawałki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 20 minut w 200 stopniach.

5 komentarzy:

  1. Robiłam już kiedyś coś podobnego. Całkiem smaczny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super pomysł na takie ślimaczki :-)
    zapraszam na mojego bloga http://kuchniaipodroze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Najbardziej mi się w tym cieście podoba to, że nic praktycznie przy nim nie trzeba robić:) A przy tym wygląda bardzo elegancko.
    Pozdrawiam Cię serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Najbardziej mi się w tym cieście podoba to, że nic praktycznie przy nim nie trzeba robić:) A przy tym wygląda bardzo elegancko.
    Pozdrawiam Cię serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)