Jeśli macie jeszcze trochę zamrożonej masy makowej, która została Wam po Świętach, proponuję te pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego. Są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu i możecie mieć pewność, że wszystkim posmakują.
gotowy płat ciasta francuskiego
370g gotowej masy makowej
jajko
Masę makową wymieszać z jajkiem. Ciasto francuskie rozwinąć i
rozsmarować na nim masę. Zwinąć do środka z obu stron i pokroić na 2 cm
kawałki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 20
minut w 200 stopniach.
Robiłam już kiedyś coś podobnego. Całkiem smaczny pomysł :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na takie ślimaczki :-)
OdpowiedzUsuńzapraszam na mojego bloga http://kuchniaipodroze.blogspot.com/
Najbardziej mi się w tym cieście podoba to, że nic praktycznie przy nim nie trzeba robić:) A przy tym wygląda bardzo elegancko.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię serdecznie.
Najbardziej mi się w tym cieście podoba to, że nic praktycznie przy nim nie trzeba robić:) A przy tym wygląda bardzo elegancko.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię serdecznie.