1 filet z kurczaka
1 szkl ryżu
cebula
1l bulionu drobiowego
1/2 szkl białego wina
1 łyżka oliwy
1 łyżka masła
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
1 łyżka curry
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na oleju na rumiano.Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulkę, dodać ryż i smażyć chwilę do czasu aż będzie szklisty. Wtedy podlać winem i chochelką bulionu. Cały czas mieszać i gdy ryż wchłonie płyny, podlewać bulionem do czasu aż będzie miękki. Wtedy dodać kurczaka, curry i ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem. Można podawać posypane natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)