piątek, 27 grudnia 2013

Sałatka śledziowa z grzybkami

Pyszna sałateczka nie tylko na świąteczny stół. Sprawdzi się również na przyjęciach z przyjaciółmi.



słoiczek marynowanych podgrzybków
3 płaty śledzi w oleju
1/2 czerwonej cebulki
1 łyżka soku z cytryny
kilka gałązek natki
pieprz czarny świeżo mielony

Grzybki osączyć. Pokroić na większe kawałki. Te malutkie można zostawić w całości. Śledzie pokroić w poprzek na 1cm paski, cebulkę drobno posiekać. Sałatkę skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem udekorować listkami natki pietruszki.

2 komentarze:

  1. Śliczne zdjęcie i bardzo apetyczne śledziki :-) No i mam taki sam półmisek :-D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)