Jeśli nigdy takich nie jedliście to gorąco Wam polecam! Są pyszne i nie wymagają wiele pracy a każdy na pewno będzie zadowolony.
6 filetów z kurczaka (bez polędwiczek)
2 marchewki
por
1/2 słoiczka majonezu
sól
świeżo zmielony pieprz
Filety umyć, osuszyć i oprószyć przyprawami, lekko
rozbić. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora
umyć i pokroić w cienkie talarki. Mięso ułożyć w blaszce wyłożonej
folią aluminiową. Posypać marchewką i porem. Oprószyć pieprzem.
Następnie posmarować cienką warstwą majonezu. Piec ok 40 minut w
temperaturze 180 stopni.
Bardzo apetycznie wygląda to danie :) Na pewno kiedyś je wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńPolecam bo są pyszne :)
UsuńŚwietne danie! Robiłam kiedyś inne mięso pod majonezem, wyszło pyszne, nie zeschnięte, soczyste :)
OdpowiedzUsuńDorotko jest dokładnie jak piszesz, soczyste i ma fajny smak dzięki majonezowi i warzywom :)
Usuń