sobota, 28 grudnia 2013

Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką

Jeśli nigdy takich nie jedliście to gorąco Wam polecam! Są pyszne i nie wymagają wiele pracy a każdy na pewno będzie zadowolony.



6 filetów z kurczaka (bez polędwiczek)
2 marchewki
por
1/2 słoiczka majonezu
sól
świeżo zmielony pieprz

Filety umyć, osuszyć i oprószyć przyprawami, lekko rozbić. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora umyć i pokroić w cienkie talarki. Mięso ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową. Posypać marchewką i porem. Oprószyć pieprzem. Następnie posmarować cienką warstwą majonezu. Piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.


4 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie wygląda to danie :) Na pewno kiedyś je wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne danie! Robiłam kiedyś inne mięso pod majonezem, wyszło pyszne, nie zeschnięte, soczyste :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dorotko jest dokładnie jak piszesz, soczyste i ma fajny smak dzięki majonezowi i warzywom :)

      Usuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)