Składniki podstawowe jak w babeczkach pomarańczowych. Zmieniłam jednak przyprawy i wyszły takie oto pyszne choineczki pachnące piernikiem, które pomagała mi dekorować córeczka.
2 szkl mąki pszennej
1/2 szkl cukru
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka przyprawy do piernika
1 łyżka proszku do pieczenia
1 szkl mleka
6 łyżek oleju
2 jajka
lukier
słodkie perełki i gwiazdki
W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej misce
mokre. Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką i nakładać do foremek
do 3/4 wysokości. Piec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ostudzić.
Choineczki udekorować lukrem i posypką.
Ten przepis znajdziecie również w grudniowym numerze Ciast na Stół :)
cudne :) mam takie świąteczne foremki więc wykorzystam Twój przepis! pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam bo babeczki są pyszne :)
OdpowiedzUsuńFajną masz foremkę. Piękna choinka.
OdpowiedzUsuńDziękuję, wygrałam taką :)
OdpowiedzUsuń