Pyszne danie, które z powodzeniem można zaserwować nawet podczas uroczystego obiadu. Dodatkowym atutem jest to, że można je szybko przygotować nie tracąc czasu na stanie przy kuchence.
4 plastry schabu bez kości
5-6 pieczarek
ząbek czosnku
15 dag żółtego sera
2 czubate łyżki majonezu
sól himalajska
pieprz świeżo zmielony
2 łyżki oleju
Mięso umyć i osuszyć. Pieczarki pokroić w półplasterki, przesmażyć na łyżce oleju, pod koniec dodać posiekany czosnek. Smażyć jeszcze minutę. Doprawić pieprzem i wymieszać z natką pietruszki.
Ser zetrzeć na tarce, 2 łyżki odłożyć, resztę wymieszać z majonezem. Schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym łyżką oleju. Na każdym kawałku położyć pieczarki i po łyżce majonezu z serem. Całość posypać startym serem. Naczynie przykryć i całość piec ok 45 minut w 180 st. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę.
Proste i pyszne :)
OdpowiedzUsuńDziekuję :)
UsuńBardzo ciekawy pomysł :D Wygląda niezwykle apetycznie. Kiedyś przetestuję to danie :D
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
UsuńFantastyczne, u nas w domu wszystkie dania z pieczarkami zyskują uznanie.
OdpowiedzUsuńDziękuję, myślę, ża Wam posmakuje :)
Usuńwypróbowałam przepis,pyyyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowało ;)
Usuń