Pyszna, zdrowa zupa z dodatkiem brązowego ryżu Cenos poleca się na poświąteczny lekki obiad.
Jeśli został Wam rosół z wielkanocnego obiadu polecam taką pyszną i lekką zupę. Będzie w sam raz aby zregenerować organizm po poświątecznym łakomstwie. Na dodatek robi się ją błyskawicznie co jest dodatkowym plusem po tylu godzinach stania w kuchni przy garnkach ;)
Zupę podałam na talerzu Porcelana Bogucice "Antonio".
1 l rosołu + marchewka i korzeń pietruszki z gotowania
puszka pomidorów krojonych
2 torebki ryżu brązowego pełnoziarnistego Cenos
sól i pieprz do smaku
koperek do posypania
Rosół i pomidory zmiksować. Możecie zrobić to niedokładnie i zostawić cząstki pomidorów albo zmiksować rosół z wszystkimi warzywami na krem. Dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Całość podgrzewać na małym ogniu do momentu zawrzenia. W razie potrzeby przyprawić do smaku.
Ryż zagotować w osobnym garnku wg przepisu na opakowaniu.
Zupę podawać z ryżem i ewentualnie kleksem śmietany jeśli lubicie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)