środa, 30 marca 2016

Owsianka z bananami i migdałami

Miseczka takiej zdrowej owsianki doda energii na cały dzień. Warto pamiętać, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Kto więc jeszcze nie jadł śniadanie to polecam taka pyszną owsiankę.





3/4 szkl płatków owsianych pełnoziarnistych Cenos
1 szkl mleka
2 łyżki uprażonych płatków migdałowych
banan
garść rodzynków
miód do smaku





Płatki zalać gorącym mlekiem i odstawić na kilka minut pod przykryciem. Dodać rodzynki i ewentualnie miód do smaku, wymieszać. Podawać na ciepło z pokrojonym bananem, posypaną płatkami migdałowymi i polaną miodem.


4 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)