Bardzo lubię takie szybkie a zarazem pyszne dania. Dzięki dodatkowi kaszy owsianej mój obiad był jeszcze zdrowszy.
Ja podałam swojego kurczaka na ciepło z mixem sałat ale można potraktować go jako samodzielne danie na ciepło lub sałatkę do pracy na zimno.
Danie podałam na porcelanie Bogucice "Scania".
duży pojedynczy filet z kurczaka
1/2 szkl zielonych oliwek
1-2 torebki kaszy owsianej CENOS
1/2 czerwonej papryki
1/2 czerwonej cebuli
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia
Kaszę owsianą ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawami i usmażyć na oleju. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę i czerwoną cebulę oraz ugotowaną kaszę i oliwki. Całość wymieszać i podgrzewać jeszcze ok 2 minut.
Akurat wszystkie składniki bardzo lubię, ale jeszcze jakoś nigdy nie wpadłam na to by je połączyć! Czyba nadszedł czas ;)
OdpowiedzUsuńW takim razie warto wypróbować :)
UsuńBrzmi pysznie;)) Lubię takie przepisy. U mnie też dziś kurczak, ale w zupełnie innej postaci :)
OdpowiedzUsuńDziekuję Madziu, pozdrawiam :)
UsuńJa też łączyłam ostatnio kaszę owsianą z kurczakiem ;) Pycha połączenie
OdpowiedzUsuńSuper :)
Usuń