czwartek, 3 marca 2016

Colesław

Uwielbiam wszelkiego rodzaju surówki z kapusty. Właśnie zauważyłam, że nie ma u mnie na blogu Colesława ;) Zwykle robiłam go z kapusty, marchewki i czerwonej cebuli. Tym razem wrzuciłam jeszcze koperek i połowę jabłka. Wyszła wspaniała. Robię ją nie tylko do obiadu ale również na kolację. Polecam :)
Sałatkę podałam na Porcelanie Bogucice "Julia Gold"





mała główka białej kapusty
czerwona cebula
1-2 marchewki
pół jabłka
1/2 pęczka koperku
sól
świeżo zmielony pieprz
łyżeczka musztardy
1-2 łyżki majonezu lub gęstej śmietany




Kapustę ścieram na grubej tarce, marchew i jabłko na nieco mniejszej. Cebulę i koperek drobno siekam. Wszystkie składniki wrzucam do dużej miski, przyprawiam do smaku, dodaję musztardę i majonez. Mieszam i odstawiam w chłodne miejsce na ok pół godziny.


2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)