Lubię posmarować sobie chleb taką pyszną domowa pastą. Tym razem przygotowałam ją z jajek i wędzonego łososia. Robi się ją bardzo szybko. Świetnie sprawdzi się na co dzień do chleba na śniadanie. Będzie również wspaniałym dodatkiem do świątecznych wędlin i mięs.
5-6 jajek
100 g wędzonego na zimno łososia
pół pęczka koperku
1-2 łyżki majonezu
świeżo zmielony pieprz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Bardzo drobno posiekać lub rozgnieść widelcem. Łososia i koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, dodać majonez, doprawić do smaku i wymieszać. Odstawić na godzinę aby smaki się przegryzły.
Pyszna , uwielbiam takie pasty :)
OdpowiedzUsuń:))
UsuńŚwietna pasta
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuń