Kilka dni temu otrzymałam od firmy SEKO paczkę z ich produktami. Znalazły się w niej filety śledziowe z suszonymi ziołami, koreczki kaszubskie i filety w oleju. Długo nie musiałam się zastanawiać co z nich przygotować gdyż od jakiegoś czasu chodził za mną tatar ze śledzia. Do tego dania użyłam śledzi z suszonymi ziołami gdyż byłam bardzo ciekawa ich smaku. Doskonale sprawdziły się w tej sałatce. Dzięki przyprawom, jakie zostały użyte do ich przygotowania mój tatar zyskał wyjątkowy i wyrazisty smak.
Polecam :)
Polecam :)
słoik Beczka śledzi z suszonymi ziołami SEKO
1/2 czerwonej cebuli
ogórek kiszony
łyżka kaparów
kawałeczek żółtej papryczki chili
kawałeczek żółtej papryczki chili
łyżka posiekanej natki pietruszki
łyżeczka musztardy francuskiej
Śledzie odsączyć z zalewy i bardzo drobno pokroić. Cebulkę, chili i ogórka również pokroić w małą kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.
Tak przygotowanego tatara ze śledzia możecie podać w malutkich kokilkach, na kromce ciemnego chleba lub talerzyku.
Przepis bierze udział w akcji "Wyhacz rybkę"
Bardzo apetyczny tatar :) Lubię ryby i wszelkiego rodzaju dania z ich wykorzystaniem :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu😊 ja też bardzo lubię rybki 😉
Usuńbardzo, bardzo lubię śledzie. Aż się głodna zrobiłam od patrzenia
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło to czytać :)
UsuńSmakowicie wygląda tatar:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziekuję Danusiu :)
UsuńOj nie, to chyba nie moje smaki :)
OdpowiedzUsuńKażdy lubi coś innego ale ten tatar był naprawdę pyszny :)
UsuńJoasiu droga!
OdpowiedzUsuńNie dosyć, że tatar, to jeszcze śledź- poezja smaku:)
Pozdrawiam:)
Bardzo się cieszę Morgano, że podoba Ci się moja propozycja :)
UsuńPyszna paczuszka. Bardzo lubię śledziki.
OdpowiedzUsuńTak Małgosiu, bardzo pyszna paczuszka :)
UsuńCudownie się prezentuje, a te naczynka są super:) pozdrawiam Asiu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Asiu, pozdrawiam :)
Usuńale pysznie tu u Ciebie:):
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie można spróbować:)
Pozdrawiam