Babeczki:
1,75 szl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szkl cukru
2 łyżki cukru waniliowego
2 jajka
szkl mleka
6 łyżek oleju
Masa:
1 kostka miękkiego masła
3 łyżki cukru pudru
2-3 łyżeczki kawy Jacobs CREMA GOLD
ok 150g migdałów w czekoladzie
Babeczki: Do jednej miski przełożyć wszystkie suche składniki, wymieszać. Do drugiej mokre, dobrze rozbełtać. Wszystko razem szybko zamieszać do połączenia się składników. Ciasto nakładać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec ok 25 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
Masa: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, na koniec dodać kawę, wymieszać. Za pomocą szprycy z cienką okrągłą końcówką nakładać na babeczki, formując gniazdko. Do środka włożyć po 3 czekoladowe jajeczka. Schłodzić.
Przepis dodaję do akcji:
wyglądają cudownie ;)
OdpowiedzUsuńDziekuję Kasiu :)
Usuń