8 jajek
10 dag sera żółtego w kawałku
5 łyżek bułki tartej
1 łyżka przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią KAMIS
olej do smażenia
starty chrzan
10 dag sera żółtego w kawałku
5 łyżek bułki tartej
1 łyżka przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią KAMIS
olej do smażenia
starty chrzan
6 jajek ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odstawić na chwile aby lekko wysechł. Ser wymieszać z bułką tartą i przyprawą z pomidorami suszonymi. 2 jajka rozbełtać w miseczce, maczać ugotowane jajka. Następnie panierować je w bułce tartej. Czynność powtórzyć. Opanierowane jajka smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i podawać z tartym chrzanem.
Zamiast suszonych pomidorów można dodać do panierki inne ulubione zioła, np. paprykę, zioła prowansalskie itp.
Dziękuję i polecam bo są bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuń