piątek, 13 lipca 2018

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Taka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę.



6 jajek
puszka tuńczyka w sosie własnym
łyżka majonezu
dymka ze szczypiorkiem
sól, pieprz



Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekaną dymkę i majonez. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.



5 komentarzy:

  1. Idealna na śniadanko do domowego pieczywa 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię tuńczyka w sosie własnym. Po ostatniej eskapadzie na wieś przywiozłam dużo jaj. Jutro powstanie taka pasta.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)