Taka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę.
6 jajek
puszka tuńczyka w sosie własnym
łyżka majonezu
dymka ze szczypiorkiem
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekaną dymkę i majonez. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły.
Idealna na śniadanko do domowego pieczywa 😊
OdpowiedzUsuńZgadza się :)
UsuńBardzo lubię tuńczyka w sosie własnym. Po ostatniej eskapadzie na wieś przywiozłam dużo jaj. Jutro powstanie taka pasta.
OdpowiedzUsuńSuper :) smacznego Małgosiu :)
UsuńSuper przepis 😋
OdpowiedzUsuńChętnie się poczęstuję Twoją pastą Asieńko- dziękuję:)
OdpowiedzUsuń