niedziela, 18 grudnia 2016

Inka karmelowa z kokosową pianką

Bardzo lubię delektować się dobrą kawą. A kawa Inka karmelowa właśnie do takich należy :) Wielką zaletą jest to, że naprawdę szybko można ją zrobić.
Ma cudowny smak więc nie trzeba już wiele aby przygotować pyszny, rozgrzewający i aromatyczny napój na zimowe wieczory. Moja ośmioletnia córka również za nią przepada oraz za takimi wspólnymi wieczorami i rozmowami przy "kawie" ;)



Na dwie porcje:
4 łyżeczki kawy "Inka karmelowa"
300 ml gorącej wody
schłodzone mleczko kokosowe
syrop trzcinowy lub klonowy



Inkę rozsypujemy do dwóch szklanek i zalewamy gorącą, przegotowaną wodą. Puszkę mleka kokosowego delikatnie otwieramy aby nie wymieszały nam się warstwy mleczka gęstego i wodnistego. Rzadkie mleczko dolewamy do kawy, gęste wykładamy łyżką na wierzch. Polewamy syropem trzcinowym.
Tym szybkim sposobem możemy delektować się przepyszną i aromatyczną kawą :)


Przepis bierze udział w akcji:

8 komentarzy:

  1. Asiu masz rację, chwila pracy i można cieszyć się pyszną kawa jak z profesjonalnej kawiarni ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm pycha i na dodatek z mlekiem kokosowym:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj muszę koniecznie zrobić sobie taką inkę

    OdpowiedzUsuń
  4. Mi inka karmelowa w ogóle nie podeszła, a odziwo lubie kawy karmelowe. Zdecydowanie bardziej wole inke mleczną czy coś takiego

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)