Bardzo lubię delektować się dobrą kawą. A kawa Inka karmelowa właśnie do takich należy :) Wielką zaletą jest to, że naprawdę szybko można ją zrobić.
Ma cudowny smak więc nie trzeba już wiele aby przygotować pyszny, rozgrzewający i aromatyczny napój na zimowe wieczory. Moja ośmioletnia córka również za nią przepada oraz za takimi wspólnymi wieczorami i rozmowami przy "kawie" ;)
Na dwie porcje:
4 łyżeczki kawy "Inka karmelowa"
300 ml gorącej wody
schłodzone mleczko kokosowe
syrop trzcinowy lub klonowy
Inkę rozsypujemy do dwóch szklanek i zalewamy gorącą, przegotowaną wodą. Puszkę mleka kokosowego delikatnie otwieramy aby nie wymieszały nam się warstwy mleczka gęstego i wodnistego. Rzadkie mleczko dolewamy do kawy, gęste wykładamy łyżką na wierzch. Polewamy syropem trzcinowym.
Tym szybkim sposobem możemy delektować się przepyszną i aromatyczną kawą :)
Przepis bierze udział w akcji:
Asiu masz rację, chwila pracy i można cieszyć się pyszną kawa jak z profesjonalnej kawiarni ;)
OdpowiedzUsuńta pianka kusząca :)
OdpowiedzUsuńmmmm pycha i na dodatek z mlekiem kokosowym:)
OdpowiedzUsuńMniam..ależ ona smakowita
OdpowiedzUsuńOj muszę koniecznie zrobić sobie taką inkę
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńMi inka karmelowa w ogóle nie podeszła, a odziwo lubie kawy karmelowe. Zdecydowanie bardziej wole inke mleczną czy coś takiego
OdpowiedzUsuń