piątek, 23 grudnia 2016

Śledź w śmietanie

Pyszne danie wigilijne lubiane przez całą naszą rodzinę. 
Śledzie w tej postaci doskonale sprawdzą się jako przekąska na imprezę sylwestrową :)




4 filety śledziowe (najlepiej w oleju)
szklanka gęstej śmietany 18%
1/2 czerwonej cebulki
kilka gałązek koperku + do dekoracji
sól, pieprz
łyżeczka musztardy




Filety osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w ukośne paski. Cebulkę drobno pokroić, koperek posiekać. Do śmietany dodać cebulkę, koperek, doprawić do smaku, wymieszać. Ułożyć na zmianę na półmisku pokrojone śledzie i sos śmietanowy. Udekorować koperkiem i piórkami cebulki. Oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)