poniedziałek, 5 listopada 2018

Pasta z pieczonego kurczaka

Czasami zostaje nam kawałek pieczonego mięsa, na który nikt nie ma już ochoty. Warto wtedy przygotować z niego prostą a jakże smaczną pastę do chleba.




1 upieczone udko z kurczaka
3 jajka na twardo
mała czerwona cebulka
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku




Udko z kurczaka, jajka i cebulkę drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, przyprawić do smaku i wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę aby smaki się przegryzły.


14 komentarzy:

  1. Asieńko!
    Lubię wszelkiego rodzaju pasty, sama robię ich wiele. Nawet dziś na śniadanie jadłam:)
    Twoja propozycja wygląda bardzo apetycznie:)
    Smacznie pozdrawiam i zapraszam do mnie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł na pastę :) Pyszna musi być :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Łatwa w przygotowaniu i smaczna.

    OdpowiedzUsuń
  4. Też bardzo często robię taką pastę. Nic się może przecież zmarnować!

    OdpowiedzUsuń
  5. lubię takie smarowidła do kanapek

    OdpowiedzUsuń
  6. super pomysł i nic się nie marnuje :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne smarowidło kanapkowe! I żadne resztki się nie zmarnują :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)