Ten omlecik to moja propozycja zarówno na śniadanie, lunch czy kolację. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilkę ;)
2 jajka
1/3 szkl mleka
4 łyżki mąki
garść świeżego młodego szpinaku
3 pomidorki suszone
1/4 kostki fety
ząbek czosnku
łyżka masła
kilka pomidorków koktajlowych
świeżo zmielony kolorowy pieprz
Jajka dokładnie rozbełtać z mlekiem i mąką. Na łyżce masła przesmażyć pomidorki, zmiażdżony czosnek i szpinak. Ostrożnie wlać masę jajeczną, skręcić gaz na minimum i przykryć pokrywką. Gdy góra się zetnie, przewrócić na drugą stronę. Po minucie zdjąć z ognia i przełożyć na talerz. Podawać z pomidorkami koktajlowymi, posypać poruszoną fetą i oprószyć zmielonym kolorowym pieprzem.
Idealne śniadanko
OdpowiedzUsuń:)
Usuń