sobota, 2 lipca 2016

Omlet ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami

Ten omlecik to moja propozycja zarówno na śniadanie, lunch czy kolację. Jego przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilkę ;)




2 jajka
1/3 szkl mleka
4 łyżki mąki
garść świeżego młodego szpinaku
3 pomidorki suszone 
1/4 kostki fety
ząbek czosnku
łyżka masła
kilka pomidorków koktajlowych
świeżo zmielony kolorowy pieprz


Jajka dokładnie rozbełtać z mlekiem i mąką. Na łyżce masła przesmażyć pomidorki, zmiażdżony czosnek i szpinak. Ostrożnie wlać masę jajeczną, skręcić gaz na minimum i przykryć pokrywką. Gdy góra się zetnie, przewrócić na drugą stronę. Po minucie zdjąć z ognia i przełożyć na talerz. Podawać z pomidorkami koktajlowymi, posypać poruszoną fetą i oprószyć zmielonym kolorowym pieprzem.

2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)