Danie jest niezwykle szybkie do przygotowania a zarazem bardzo smaczne.
Ja użyłam ziemniaczków, które zostały mi z obiadu i przygotowałam pyszną kolację.
W lecie kiedy mamy dostęp do świeżych warzyw takie dania powinny często gościć na naszych stołach.
ok 10-15 dag fasolki szparagowej żółtej
ok 10-15 dag fasolki szparagowej zielonej
6 małych młodych i ugotowanych ziemniaczków
1/3 kostki fety
1/2 czerwonej cebulki
ząbek czosnku
2 łyżki ziaren prażonych do sałatek (dynia, słonecznik, pini)
łyżeczka kolorowych ziół do sałatek
ewentualnie sól, pieprz do smaku
kilka gałązek natki pietruszki
łyżka oleju
łyżka masła
Fasolkę umyć i odciąć końce. Pociąć na pół i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Ziemniaczki przekroić na pół lub na grubsze plastry. Na dużej patelni rozgrzać olej z masłem, usmażyć ziemniaczki na rumiano. Dodać posiekany czosnek i fasolkę i smażyć jeszcze ok 2 minut. Fasolkę z ziemniaczkami przełożyć na talerze, posypać pokruszona fetą, ziarnami, piórkami cebulki i ziołami.
pycha!
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńUwielbiam takie dania :-)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja ;))
Usuń