Kruszonka:
1/4 kostki masła
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
kilka kropel aromatu waniliowego
1,5 szkl mrożonych malin
1/2 szkl mrożonych czerwonych porzeczek
4 łyżki cukru
1/4 kostki masła
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
kilka kropel aromatu waniliowego
1,5 szkl mrożonych malin
1/2 szkl mrożonych czerwonych porzeczek
4 łyżki cukru
Składniki na kruszonkę rozetrzeć w palcach. Owoce rozsypać do 3-4 kokilek do zapiekania. Posypać łyżką cukru i kruszonką. Crumble wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 minut, do zarumienienia. Podawać na ciepło.
Świetnie smakują z lodami waniliowymi.
Mniamuśnie sie zrobiło:) deser banalnie prosty a wygląda i z pewnością smakuje nieziemsko.Do zrobienia w najbliższym czasie:) Pozdrawiamy:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie
OdpowiedzUsuńmusiął być pyszny :) jeszcze mailinki.. mmm... ;)
OdpowiedzUsuńTo ja się poczęstuję:)
OdpowiedzUsuńPs. Z niecierpliwością czekam na Twoje nowe zdjęcia :) Te są rewelacyjne, aż strach pomyśleć jakie będą z nowym aparatem :)