czwartek, 20 lutego 2014

Sałatka makaronowa z selerem, orzechami i winogronem

Dzisiaj wyszukałam dla Was wśród starych przepisów tę sałatkę. Jest zdrowa, kolorowa i, co tu dużo mówić, po prostu pyszna.


1/2 szkl makaronu kolanka
3 łodygi selera naciowego
kilka winogron czerwonych
garść siekanych orzechów włoskich
garść rodzynek
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Winogrona i seler umyć. Seler pokroić w cienkie plasterki a winogrona na połówki. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce.



2 komentarze:

  1. Lubię takie połączenia smaków. U mnie hitem jest sałatka z kurczakiem, ananasem i orzechami włoskimi - pycha!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Olga jadłam z kurczakiem i ananasem ale bez orzechów. Ale mi narobiłaś smaka, w najbliższym czasie wypróbuję taką z orzechami:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)