Dzisiaj wyszukałam dla Was wśród starych przepisów tę sałatkę. Jest zdrowa, kolorowa i, co tu dużo mówić, po prostu pyszna.
1/2 szkl makaronu kolanka
3 łodygi selera naciowego
kilka winogron czerwonych
garść siekanych orzechów włoskich
garść rodzynek
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić,
wystudzić. Winogrona i seler umyć. Seler pokroić w cienkie plasterki a
winogrona na połówki. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku.
Schłodzić w lodówce.
Lubię takie połączenia smaków. U mnie hitem jest sałatka z kurczakiem, ananasem i orzechami włoskimi - pycha!! :)
OdpowiedzUsuńOlga jadłam z kurczakiem i ananasem ale bez orzechów. Ale mi narobiłaś smaka, w najbliższym czasie wypróbuję taką z orzechami:)
OdpowiedzUsuń