środa, 19 lutego 2014

Płatki ryżowe z pomarańczami

Lubicie śniadania na słodko i na ciepło? Jeśli tak to mam dla Was coś pysznego. Oczywiście tak przygotowane płatki będą też świetnie nadawały się na słodki podwieczorek. Dodatkowo przyprawa do dań słodkich KAMIS, która zawiera skórkę cytrynową, kardamon, cynamon i miętę, nadaje daniu wyjątkowy i niepowtarzalny smak. Polecam :)



1 szkl mleka
1 szkl płatków ryżowych błyskawicznych
1 łyżeczka miodu
1 pomarańcza
przyprawa do dań słodkich w młynku



Mleko zagotować. Do gotującego się wsypać płatki błyskawiczne i cały czas mieszając podgrzewać kilka minut. Doprawić miodem i przyprawą. Odstawić do lekkiego przestygnięcia.
Pomarańczę wyszorować, zetrzeć skórkę, obrać i wyfiletować. Duże cząstki pomarańczy wymieszać z płatkami ryżowymi, przełożyć do miseczki lub dużej filiżanki. Gotowe danie posypać startą skórką i udekorować listkami melisy lub mięty.



6 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)