środa, 30 września 2020

Makaron z brokułami i bekonem w sosie śmietankowym

 Pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Taki makaron można zabrać do pracy, najlepiej smakuje na ciepło ale na zimno też jest smaczny.

 

 


500 g makaronu świderki

 400 g mrożonego brokułu

200 g bekonu parzonego

500 ml śmietanki 30%

sól, pieprz

ząbek czosnku


Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie, zblanszować. Bekon pokroić w cienkie paseczki i przesmażyć. Dodać zmiażdżony czosnek a następnie ugotowane brokuły. Całość zalać śmietanką, doprawić do smaku i dusić ok 10 minut. Wymieszać z makaronem. 

Przed podaniem można posypać startym serem.

2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)