Bardzo smaczny, szybki i efektowny sposób podania łososia. Delikatny, kremowy farsz wzbogaca smak ryby. Do tak przygotowanego łososia doskonale pasuje świeża sałata z pomidorkami i pieczone ziemniaczki.
2 filety z łososia po 100 g
sól morska
świeżo zmielony pieprz
oliwa
łyżka masła
Farsz:
3 łyżki twarożku naturalnego kremowego
3 łyżki rozmrożonego szpinaku
2 łyżki startego żółtego sera
sól, pieprz,czosnek granulowany
Farsz: Twarożek wymieszać ze szpinakiem i serem żółtym. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Filety umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. W każdym naciąć głęboką kieszeń. Filety natrzeć łyżką oliwy i oprószyć solą i pieprzem. Do środka nałożyć farsz.
Łososia smażymy po kilka minut z każdej strony pod przykryciem. Można też upiec w 200 stopniach przez 15 minut.
Podajemy z ulubioną sałatką.
Kochana Asiu!
OdpowiedzUsuńAkurat wróciłam głodna z pracy, a tu takie pyszności, mniam:)
Chętnie się poczęstuję, dziękuję:)
Pozdrowionka ślę:)
Pozdrawiam Morgano :)
UsuńBardzo lubię łososia w takim wydaniu.
OdpowiedzUsuńTo zapewne coś dla Ciebie :)
UsuńAle pyszności :) Bardzo lubie łososia :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu :)
UsuńJa szczerze mówiąc nie przepadam za rybami( wiem ogromny błąd !), ale gdybym dostała tak przygotowaną rybkę na pewno bym się skusiła. Super propozycja Asiu!
OdpowiedzUsuńJestem pewna, że tak przygotowana by ci poamakowała:)
UsuńA można prosić przepis na sałatkę? Rybka wygląda apetycznie oj napewno spróbuje
OdpowiedzUsuńSałatka to nic innego jak mix sałat+pomidorki+oliwa z oliwek i świeżo zmielony pieprz ;) czasami skrapiam jeszce sokiem z cytryny ;)
Usuń