Danie, które przygotujecie w kilkanaście minut. W czasie kiedy gotuje się makaron, miksujecie składniki na pesto, mieszacie i pyszny obiad gotowy. Prawda, że proste? ;)
200 g dowolnego makaronu
Pesto:
pęczek bazylii
1/2 szkl orzechów nerkowca (mogą być ziemne lub włoskie)
2/3 szkl oliwy z oliwek
2 łyżki startego sera corregio
ząbek czosnku
sól, pieprz
kilka listków bazylii do dekoracji
2 łyżki startego sera corregio do posypania
Pesto: Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i dokładnie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Makaron ugotować al dente, odcedzić. Wymieszać z taką ilością pesto jaką lubicie. Podawać posypane serem i świeżymi listkami bazylii.
Makaron i pesto - dla mnie to klasyka :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńProste,szybkie a jakie pyszne!
OdpowiedzUsuńWłaśnie tak lubię ;)
UsuńPysznie się prezentuje. :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu :)
Usuńfajne i smaczne danie
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuń