środa, 5 września 2018

Makaron z zielonym pesto

Danie, które przygotujecie w kilkanaście minut. W czasie kiedy gotuje się makaron, miksujecie składniki na pesto, mieszacie i pyszny obiad gotowy. Prawda, że proste? ;)




200 g dowolnego makaronu

Pesto:
pęczek bazylii
1/2 szkl orzechów nerkowca (mogą być ziemne lub włoskie)
2/3 szkl oliwy z oliwek
2 łyżki startego sera corregio
ząbek czosnku
sól, pieprz

kilka listków bazylii do dekoracji
2 łyżki startego sera corregio do posypania



Pesto: Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i dokładnie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Makaron ugotować al dente, odcedzić. Wymieszać z taką ilością pesto jaką lubicie. Podawać posypane serem i świeżymi listkami bazylii.



7 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)