czwartek, 25 lutego 2016

Zielona sałata z rzodkiewką

Bardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do drugiego dania. Trochę wiosny na talerzu bo za oknem jeszcze zimno i ponuro.





główka zielonej sałaty
pęczek rzodkiewek
pęczek koperku
mały jogurt naturalny lub śmietana
sól


Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki a koperek posiekać. Sałatkę doprawić solą i tuż przed podaniem wymieszać z jogurtem.
Podawać z ziemniaczkami i pieczonym mięsem.

8 komentarzy:

  1. Zrobiłam się głodna przez Ciebie:P, wspaniały pomysł dla osób będących na diecie.
    totalnakontrola.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapachniało wiosną, uwielbiam takie surówki

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiosenne klimaty i odmiana w surówkach. Klasyk bardzo, bardzo smaczny:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale bym zjadła takiej suróweczki :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)