czwartek, 24 września 2015

Najprostsze crumble ze śliwkami

Deser banalnie prosty. Uwielbiam takie, zwłaszcza kiedy nagle najdzie mnie ochota na coś słodkiego. Do tego śliwki, jedne z moich ulubionych owoców, podane na ciepło.... Czego chcieć więcej w chłodne jesienne popołudnie? ;)

Do kruszonki możecie dodać łyżkę wiórków kokosowych lub płatki migdałów.




kilkanaście śliwek
kilka łyżeczek brązowego cukru

Kruszonka:
1/5 kostki margaryny
szkl mąki
2/3 szkl cukru


Śliwki kroję w plasterki i rozsypuję do kokilek, posypuję cukrem brązowym i kruszonką. Zapiekam ok 20 minut. Podaję ciepłe.
Prawda, ze proste?

 Czas na śliwki Jesienne słodkości!

12 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)