niedziela, 24 listopada 2013

Śledź w śmietanie

Moja wersja śledzia. Będzie idealny jako przystawka na imprezę lub na
świąteczny stół.



 4 filety śledziowe w oleju i occie
1/2 cebulki
3-4 ogórki konserwowe
3 łyżki śmietany 18%
3 łyżki majonezu
sól
świeżo zmielony pieprz
koperek do dekoracji

Cebulkę i ogórki drobno posiekać. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku, wymieszać. Śledzie opłukać w zimnej wodzie, ułożyć na talerzu w roladki i napełnić sosem. Podawać udekorowane koperkiem.

Ten i kilka innych moich przepisów, które możecie wykorzystać na Święta, znajdziecie w Najnowszym numerze wydawnictwa Kropka "Jak przygotować udane Święta". Polecam :)

2 komentarze:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)