Batoniki na śniadanie? Jak najbardziej jestem na tak!
Razem z córką uwielbiamy śniadania na słodko. Płatki kukurydziane Lubella zawierają naturalne składniki dlatego podając je na śniadanie wiem, że jemy wartościowy posiłek. Batoniki poza płatkami kukurydzianymi zawierają same zdrowe składniki. Taki batonik dodaje nam moc i energię do pracy i nauki na resztę dnia. A do tego jest ciekawym urozmaiceniem codziennego śniadaniowego menu.
Polecam :)
ok 4 szkl płatków Lubella Corn Flakes klasyczne
1/2 szkl posiekanych orzechów włoskich
125 g masła
2/3 szkl miodu
3 łyżki kakao
3 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki jagód goi
Na suchej patelni lekko podprażyć orzechy i wiórki kokosowe.
W garnku rozpuścić masło, miód i kakao. Do rozpuszczonych składników dodać orzechy, jagody goi i mieszając dosypać tyle płatków (ok 4 szkl) aby wszystkie składniki dokładnie się posklejały. Następnie wysypać je na średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać i dobrze uklepać. Schłodzić w lodówce przez ok 2-3 godziny i pokroić na batoniki.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Pyszne batoniki
OdpowiedzUsuńDziękuję Teresko :)
Usuńdo kubka kakao idealne :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie tak lubi Oliwka ja wolę mleko ;)
UsuńUwielbiam ciasteczka z płatków :) Pyszności wielkie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńJoasiu!
OdpowiedzUsuńSmaczna, słodka przekąska, zdrowa- dla łasuchów w sam raz:)
Pozdrawiam:)
Świetna przekąska do pracy czy szkoły :)
OdpowiedzUsuńTakie właśnie lubimy ♡
Usuń