2-3 żółte papryki
Farsz:
30 dag mięsa mielonego
1 jajko
1/2 bułki
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
papryka słodka
majeranek
Farsz:
30 dag mięsa mielonego
1 jajko
1/2 bułki
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
papryka słodka
majeranek
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Do miski przełożyć wszystkie składniki na farsz i wymieszać, doprawić do smaku.
Papryki umyć i osuszyć. Ostrym nożykiem wyciąć ogonek i wydrążyć ze środka gniazda nasienne i błonki. Wyciąć oczy, nos i usta. Papryki napełnić farszem i zamknąć od góry czapeczką z ogonkiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok pół godziny w 180 stopniach.
Rewelacyjn pomysł i spora konkurencja dla tradycyjnej dyni ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Dziękuję :)
UsuńJa nie obchodze Hallowen, nic na ten czas nie przygotowuję, ale dynie -papryczki świetne
OdpowiedzUsuń