sobota, 24 października 2015

Gofry dyniowo-miodowe

Sezon na dynię w pełni, więc nie może zabraknąć przepisów z jej udziałem ;) Tym razem proponuję Wam wspaniałe, żółciutkie gofry z dodatkiem tego cennego warzywa. Dzięki niemu zyskują nie tylko piękny kolor ale także sporą dawkę witamin. Kto ma w już w domu zapas puree z dyni niech prędko wypróbuje te gofry! Choćby na jutrzejsze śniadanie ;)



160g puree z dyni
jajko
4 łyżki oleju
10 łyżek mleka
3 łyżki miodu płynnego
1 1/4 szkl mąki pszennej
szczypta soli
szczypta cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia



W jednej misce dokładnie mieszamy mokre składniki. W drugiej suche. Następnie wszystkie mieszamy rózgą na jednolita masę. Ciasto będzie dosyć gęste. Gofrownicę nagrzewamy wg zaleceń producenta. Pieczemy po kilka minut.

Sposób na dynię 2015 Jesienne słodkości! Sposób na dynię 2015

11 komentarzy:

Będzie mi miło jeśli zostawisz ślad po sobie w postaci komentarza :)
Jeśli ugotowałeś potrawę wg tego przepisu prześlij zdjęcie a ja je opublikuję ;)