160g puree z dyni
jajko
4 łyżki oleju
10 łyżek mleka
3 łyżki miodu płynnego
1 1/4 szkl mąki pszennej
szczypta soli
szczypta cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
jajko
4 łyżki oleju
10 łyżek mleka
3 łyżki miodu płynnego
1 1/4 szkl mąki pszennej
szczypta soli
szczypta cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
W jednej misce dokładnie mieszamy mokre składniki. W drugiej suche. Następnie wszystkie mieszamy rózgą na jednolita masę. Ciasto będzie dosyć gęste. Gofrownicę nagrzewamy wg zaleceń producenta. Pieczemy po kilka minut.
Bardzo ciekawy pomysł - gofry i dynia! Na pewno wkrótce wypróbuję, bo właśnie szukałam sposobu na dynię :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam bo wyszły naprawdę pyszne :)
UsuńAsiu fajny pomysł z dynią :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńZapowiadają się pysznie. Zapisuję do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWspaniałe złociste gofry,palce lizać
OdpowiedzUsuńMarta dziękuję :)
UsuńTym mnie kupiłaś, muszę takie mieć! :)
OdpowiedzUsuń;))
UsuńGofry są nieziemsko apetyczne a ten spływający miód ....pyszności:)
OdpowiedzUsuń