160g puree z dyni
jajko
4 łyżki oleju
10 łyżek mleka
3 łyżki miodu płynnego
1 1/4 szkl mąki pszennej
szczypta soli
szczypta cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
jajko
4 łyżki oleju
10 łyżek mleka
3 łyżki miodu płynnego
1 1/4 szkl mąki pszennej
szczypta soli
szczypta cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
W jednej misce dokładnie mieszamy mokre składniki. W drugiej suche. Następnie wszystkie mieszamy rózgą na jednolita masę. Ciasto będzie dosyć gęste. Gofrownicę nagrzewamy wg zaleceń producenta. Pieczemy po kilka minut.
![Sposób na dynię 2015](http://zmiksowani.pl/image/miks/71e3c9b8f5c4f962dc6ca3e9aa67f535_v2.jpg)
![Jesienne słodkości!](http://zmiksowani.pl/image/miks/249a605cc56d7880c86497d7bb307564_v2.jpg)
![Sposób na dynię 2015](http://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/12/47embed_7bFclbqDUTvyj6IQneiksvLAPEz9bgzz.jpg)
Bardzo ciekawy pomysł - gofry i dynia! Na pewno wkrótce wypróbuję, bo właśnie szukałam sposobu na dynię :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam bo wyszły naprawdę pyszne :)
UsuńAsiu fajny pomysł z dynią :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńZapowiadają się pysznie. Zapisuję do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWspaniałe złociste gofry,palce lizać
OdpowiedzUsuńMarta dziękuję :)
UsuńTym mnie kupiłaś, muszę takie mieć! :)
OdpowiedzUsuń;))
UsuńGofry są nieziemsko apetyczne a ten spływający miód ....pyszności:)
OdpowiedzUsuń