Talerz "Agawa Gold" od Porcelany Bogucice.
2 duże filety z kurczaka
kawałek papryki czerwonej
kawałek papryki jasnej
1/2 kulki mozzarelli
12 cieniutkich plasterków boczku
sól
pieprz
papryka słodka
czosnek granulowany
rozmaryn
2 łyżki oleju
kawałek papryki czerwonej
kawałek papryki jasnej
1/2 kulki mozzarelli
12 cieniutkich plasterków boczku
sól
pieprz
papryka słodka
czosnek granulowany
rozmaryn
2 łyżki oleju
Filety umyć, osuszyć, pozbawić błonek. Pokroić wzdłuż na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem granulowanym. Na każdym płacie układać paseczki kolorowej papryki i mozzarelli. Zwinąć w roladki. Każdą roladkę owinąć 3 plasterkami boczku, w razie konieczności spiąć wykałaczkami. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Posypać rozmarynem i piec ok 40 minut, do zarumienienia.
Pyszne roladki ;) Wyglądają wspaniale :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńZrobiłam, są pyszne, wszyscy chwalili ☺
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Wam smakowały :)
UsuńWitam a boczek ma byc surowy czy parzony wedzony .
OdpowiedzUsuńNajlepiej aby był parzony
Usuń