Oczywiście najlepiej nadają się do niej pomidory dojrzewające w słońcu, te kupione zimą nie mają już tego smaku. Ale jeśli znajdziecie aromatyczne pomidorki to koniecznie ją wypróbujcie!
Miseczka "Agawa Platin" z Porcelany Bogucice.
5 pomidorów
dymka ze szczypiorem
sól, świeżo zmielony pieprz
mały jogurt naturalny
dymka ze szczypiorem
sól, świeżo zmielony pieprz
mały jogurt naturalny
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać. Dymkę i szczypior posiekać i posypać pomidorki. Udekorować kleksem jogurtu naturalnego. Podawać najlepiej zaraz po przygotowaniu.
prosto i smacznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńDawno nie jadłam takiej sałatki :)
OdpowiedzUsuńNajwyższa pora to nadrobić ;) Pozdrawiam :)
Usuń