Do kruszonki możecie dodać łyżkę wiórków kokosowych lub płatki migdałów.
kilkanaście śliwek
kilka łyżeczek brązowego cukru
Kruszonka:
1/5 kostki margaryny
szkl mąki
2/3 szkl cukru
Śliwki kroję w plasterki i rozsypuję do kokilek, posypuję cukrem brązowym i kruszonką. Zapiekam ok 20 minut. Podaję ciepłe.
Prawda, ze proste?
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńJak pysznie! Ja dziś pod kruszonką ukryłam figi:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z figami :)
UsuńAsieńko, prosty i smaczny owocowy deserek ;)
OdpowiedzUsuńMilutko pozdrawiam :)
Również pozdrawiam Morgano :)
UsuńWygladają smakowicie, na pewno niebawem przygotuję tą pychotę, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję :) przygotuj koniecznie ;)
UsuńSzybciuteńko, niewiele składników a efekt rewelacyjny:)
OdpowiedzUsuńI to właśnie lubię ;)
UsuńNie ma jak crumble na poprawę nastroju :)
OdpowiedzUsuń